Punkinpoistajat made in EU

SYMPPIS punkkikoukku – MAAILMAN PARAS PUNKINPOISTAJA – kuuluu jokaisen kodin, kesämökin ja auton ensiapukaappiin! 4 eri mallia: PET, CLASSIC, CLIP ja PRO.

SYMPPIS punkkikoukku CLIP

Faktaa – ei fiktiota

On olemassa vain 5 asiaa joista asiantuntijat ovat samaa mieltä punkin poistossa: 1. Punkki kannattaa poistaa nopeasti, 2. Vaikeinta on poistaa pienikokoisimmat punkit eli larvat ja nymfit, 3. Punkki tulee irrottaa punkin ja ihon liittymäkohdasta, 4. Älä purista punkkia, 5. Paras tulos saadaan, kun ihon alle ei jää mitään osia punkin kärsästä.

Punkin imukärsässä on taaksepäin osoittavia piikkejä, joiden avulla punkki ”ankkuroituu” tiukasti ihon alle (kuvainnollisesti kuin ruuvi puuhun). Vedettäessä punkkia ylöspäin, piikit nousevat ja kiinnittävät imukärsän ihoon. Punkki voi revetä, jättäen osia kiinni ihoon ja tämä voi aiheuttaa kivuliaan tulehduksen tai infektion. Tämän välttämiseksi punkkikoukku on suunniteltu PYÖRIMISLIIKKEESEEN PERUSTUEN. 

Vetäminen vai pyörittäminen?

Kumpi tapa on parempiKS. YOUTUBE VIDEO

SYMPPIS punkkikoukku on turvallisin ja helpoin tapa poistaa punkit niin ihmisistä kuin eläimistäkin. Punkki irtoaa turvallisimmin pyörittämällä sitä punkkikoukulla: ÄLÄ VEDÄ – ÄLÄ TYÖNNÄ – ÄLÄ PURISTA.

Punkkikoukku on ainoa: 1) CE-merkitty lääkinnällinen laite (paitsi PET-malli), 2) Ranskan terveysministeriön suosittelema tuote ja 3) patentoitu testivoittaja – punkinpoistoväline joka arvostettiin parhaimmaksi tieteellisessä tutkimuksessa* jonka pääosassa oli 236 poistettua punkkia.

KYSYMYS: Miksi punkin irroittamista pyörittämällä ei suositella yleisesti, vaan monesti se jopa ”kielletään”? 
VASTAUS: Kyseessä on puhdas tietämättömyys.
PERUSTELU: Ranskalaisen yhtiön kehittämä punkkikoukku oli ensimmäinen joka suunniteltiin erikseen pyöritysliikkeeseen perustuen. Muilla punkinpoistovälineillä pyörittämistä ei yleensä suositella, koska ne soveltuvat siihen huonosti ja tulokset ovat sen mukaisia.
ESIMERKKI: Pelkistettynä… naulat otetaan irti vasaralla ja ruuvit ruuvimeisselillä (jotta ei rikota pintaa – vrt. video edellä).

*Evaluation of four manual tick-removal devices for dogs and cats
L. Zenner DVM PhD DipECVP, E. Drevon-Gaillot DVM, M.P. Caillat-Cardinal DVM PhD: Unité de Parasitologie and Unité Mixte de Recherche, Ecole Nationale Vétérinaire de Lyon/Institut National de la Recherche Agronomique, 958 Protozoaires Entéricole des Volailles, 69280 Marcy l’Étoile, France Veterinary record , October 14, 2006

Murrevideot – valitse suosikkisi

Aidot murrevideot punkin poistamisesta tositilanteissa ilman epätodellisia piirroskuvia:

Alla video ilman tekstityksiä.