ZOONO

Zoono on täydellinen ratkaisu uuden ajan käsi-, jalka- ja pintahygieniaan. Käsiin ja jalkoihin laitettuna se suojaa taudinaiheuttajia vastaan parhaimmillaan* jopa 24 tuntia yhdellä käsittelyllä ja elottomilla pinnoilla suoja-aika on parhaimmillaan* jopa 30 vrk. Tuotteiden tehokkuus on varmistettu useissa laboratorioissa ympäri maailmaa – yli 150 tutkimusta – ja Zoono on mm. Lontoon julkisen liikenteen (TfL) ja United Airlines lentoyhtiön (maailman 3. suurin) valinta taistelussa COVID-19 vastaan. *Laboratoriossa suoritetut testit 

Antimikrobinen vaahto/neste joka tehoaa tutkitusti esim. H1N1, E. coli, MRSA, salmonella, sienet, homeet & levät. Ks. SYMPPIS TIEDOTTEET – sen on todettu tehoavan myös COVID-19 koronavirusverrokkiin, EN14476:2013+A2:2019

Tuotteiden ensiesittely Suomessa: Apteekkarien koulutuspäivät 11/2019 ja Farmasian päivät 11/2019. 

MATKALLE… TYÖHÖN… PÄIVÄKOTIIN… MESSUILLE… URHEILUUN… KOTIIN…

Kuinka ZOONO tuhoaa taudinaiheuttajat ja antaa suojaa…

Alkoholiton Zoono perustuu huippukehittyneeseen silikonipolymeeriteknologiaan. Se luo pinnoille mekaanisesti toimivan molekyylikalvon joka koostuu kovalenttisen sidoksen muodostavista biosidimolekyyleistä. Pelkistetysti kuvattuna pinnalle muodostuu antimikrobinen ”piikkikalvo”, jonka ”piikit” ovat positiivisesti varautuneita. Positiivinen varaus ja haitallisten mikro-organismien negatiivisesti varautunut molekyylirakenne vetävät toisiaan puoleensa ja ”piikit” tuhoavat mikro-organismin soluseinän ja -kalvon; organismi tuhoutuu, mutta Zoonon muodostama suojakalvo jatkaa toimintaansa ja antaa pitkäkestoista suojaa. Zoono tuhoaa keskimäärin 99.99 % yleisimmistä taudinaiheuttajista. Pääraaka-aine: puhdistettu, deionisoitu vesi, tehoaine: kvaternäärinen ammoniumyhdiste.

ZOONO käsidesi

 • TEHOAA MYÖS COVID-19 koronavirusverrokkiin
 • EI alkoholia, EI hopeaa, EI vetyperoksidia
 • EI kuivata käsiä
 • Suoja-aika taudinaiheuttajia vastaan parhaimmillaan jopa 24 tuntia / kertakäsittely
 • Pitkäkestoinen vaikutus ja laajakirjoinen teho
 • Kestää normaalin päivittäisen käsien pesun tehoaan menettämättä
 • Iho- ja allergiaystävällinen
 • Edullinen ja erittäin riittoisa käytössä: 50 ml pullo = ~135 painallusta, 500 ml pullo = ~650 painallusta
 • HUOM. Erinomaista suojaa myös jaloille – esim. jalkasilsa, haavaumat

ZOONO PLUS
Käyttämällä Zoono käsidesiä myös sierainten
ulkopuolelle ja suun ympärille voi vähentää
ilmateitse välittyviä tartuntoja !

Tuotteet saatavissa tilauksesta myös 5 litran kanistereissa – ei vielä Suomessa.

”Käytä biosidituotteita turvallisesti. Lue aina merkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.”

ZOONO pintadesi

 • TEHOAA MYÖS COVID-19 koronavirusverokkiin
 • EI alkoholia, EI hopeaa, EI vetyperoksidia
 • Suoja-aika taudinaiheuttajia vastaan jopa 30 vrk / kertakäsittely
 • Pitkäkestoinen vaikutus ja laajakirjoinen teho
 • Kestää pesua
 • Elintarvikelaatuinen (NZFSA, Uusi-Seelanti)
 • Edullinen käytössä
 • Allergiaystävällinen

Lontoon julkisen liikenteen (TfL) valinta COVID-19 tilanteessa. Ainutlaatuinen tuote käytettäväksi esim. tietokoneiden näppäimistöille, kosketusnäytöille, maksupäätteille, puhelimille, WC-ovien kahvoille…

Tuotteet saatavissa tilauksesta myös 5 litran kanistereissa – ei vielä Suomessa.

”Käytä biosidituotteita turvallisesti. Lue aina merkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.”

Kysymyksiä & vastauksia

Tutustu myös erillissivusto: www.zoono.fi 

1. Kuinka Zoono eroaa muista käsi- ja pintadesituotteista?

Zoono tuotteet ovat tutkitusti tehokkaita (ks. kohta 3.) ja ne tarjoavat pitkäkestoisinta suojaa taudinaiheuttajia vastaan. Ne eivät menetä suojaavaa tehoaan normaalissa käsien ja pintojen pesussa. Zoono käsidesi suojaa jopa 24 tuntia yhdellä käsittelyllä ja Zoono pintadesi jopa 30 vuorokautta. Zoonon käyttöaika valmistuksesta parasta ennen päivään on 3 vuotta ja se ei myöskään menetä tehokkuuttaan avattuna. Tuotteet soveltuvat kaikille pinnoille ja Zoono pintadesi on esim. validioitu käytettäväksi AIRBUS ja BOEING alustoille.

OLETKO TULLUT AJATELLEEKSI, ETTÄ… ?
ALKOHOLI pyrkii tuhoamaan käsistä taudinaiheuttajat, mutta se ei tehoa lainkaan itiömuodossa oleviin taudinaiheuttajiin. Alkoholi tuhoaa käsistä myös ihmisen terveyttä normaalisti suojaavan bakteerikannan ja kädet ovat heti alkoholin kuivuttua täysin alttiita ja suojaamattomia taudinaiheuttajia vastaan.
HOPEA ja siihen liittyvät antimikrobiset tuotteet ovat merkittävä ympäristöriski luonnolle ja altistumisuhka ihmisten terveydelle (References: Silver leaching, Svenskt Vatten 11/2018. Nanosilver: safety, health and environmental effects and role in antimicrobial resistance, European Commission / Scientific Committee on Emerging and Newly Identified Health Risks (SCENIHR), 06/2014). 
VETYPEROKSIDI on pohjimmiltaan valkaisuaine joka ei kestä käsien eikä pintojen pesua ja se voi aiheuttaa värimuutoksia.

2. Voiko Zoonoa käyttää alkoholipohjaisten käsidesien kanssa?

Kyllä. Zoono on ainutlaatuinen tuote sillä se muodostaa mekaanisesti toimivan suojakalvon (kovalenttisen sidoksen) johon alkoholi ei vaikuta. Mikäli itse haluat / terveydenhuollon säädökset vaativat ”alkoholihuuhteen” käyttöä, niin yhteiskäytölle ei ole esteitä. Suosittelemme, että näissä tapauksissa Zoono laitetaan käsiin ensiksi ja näin ollen se muodostaa perussuojan taudinaiheuttajia vastaan.

3. Kuinka luotettava Zoono on - onko sitä tutkittu?

Zoonon käyttämä tehoaine on hyväksytty käytettäväksi EU:ssa biosidisena tehoaineena. Tutkimuksia on tehty ympäri maailmaa sijaitsevissa laboratorioissa vuoden 2020 alkuun mennessä jo yli 150. Tuotteiden markkinointiväittämät perustuvat konkreettisiin tutkimuksiin ja ne ovat tarvittaessa toimivaltaisten viranomaisten käytettävissä. Tehtyjen tutkimusten mukaan Zoono tehoaa yleisimpiin taudinaiheuttajiin kuten H1N1, E. coli, MRSA, salmonella, sienet, homeet & levät. Käyttöturvallisuusesimerkkeinä mainittakoon, että Zoono pintadesi on elintarvikelaatuinen (NZFSA) ja että mm. Lontoon julkisesta liikenteestä vastaava organisaatio – Transportation for London (TfL) – ja United Airlines, USA ovat valinneet Zoonon taisteluun COVID-19 koronavirustautia vastaan. Viimeisimpänä se on läpäissyt onnistuneesti EN14476:2013+A2:2019 testit.

4. Kenelle Zoono käsidesituotteet soveltuvat?

Zoono käsidesi soveltuu kaikenikäisille tuoteselosteen mukaisesti käytettynä. Se on käytännössä hajuton, väritön, iho- ja allergiaystävällinen tuote. Tuote on monikäyttöinen: yleisimmät käyttökohteet ovat käsien ja haavojen desinfiointi sekä jalkojen hoito (esim. jalkasilsa, haavaumat, hiertymät). Todettakoon lisäksi erikseen, että Zoono käsittely EI ESTÄ sormenjälkilukijoiden tunnistusta.

5. Kuinka paljon Zoonon käyttö todella maksaa päivän aikana?

Perinteisiin alkoholipohjaisiin (min. w-70 %) käsidesituotteisiin verrattuna Zoono on selvästi edullisempi. Alkoholipohjaisen käsidesin käyttö maksaa 100 ml pullossa ostopaikasta riippuen n. 45 snt/pvä (käyttö 6 x pvä) ja Zoono 50 ml maksaa n. 21 snt/pvä (käyttö 1 x pvä). HUOM. Zoonon pieni käsidesipullo riittää jopa 66 vrk/hlö – pullosta saa 135 pumppausta!

6. Voiko Zoono tuotteita käyttää lemmikkieläimille?

Kyllä. Zoono käsidesiä voi käyttää turvallisesti myös eläinten haavojen hoitoon ja Zoono pintadesiä häkkien / pentuaitausten pitkäkestoiseen desinfioimiseen.

Eläinnäyttelyissä Zoonon käsidesi on vertaansa vailla oleva tuote näyttelytuomarien ja kehäavustajien käsihygieniaan. Esim. koiranäyttelyissä tuomarien tulisi desinfioida kätensä ennen kunkin koiran fyysistä arvostelua. Tämä tarkoittaa alkoholihuuhdetta käytettäessä käsien desinfioimista ehkäpä 20 kertaa yhden tunnin aikana, eli päivätasolla desinfiointikertoja voi kertyä näin jopa lähelle 100 kpl/pvä.
Zoono käsi- ja pintadesituotteita käyttämällä minimoit mahdollisten taudinaiheuttajien siirtymisen näyttelyalueelta kotiisi jo ennen näyttelyyn menemistä… varsinkin, jos olet huolehtinut myös kenkiesi desinfioinnista! 

7. Voitteko taata, että Zoono tehoaa "luvatun" ajan?

Zoono tuotteista ei voi luvata mitään tarkkoja tehokkuusaikoja silloin kun kyseessä on konkreettinen jokapäiväinen käyttö. Käytännön olosuhteissa käyttötilanteet ovat aina erilaisia. Tämän vuoksi ilmoitamme vain ajat – muodossa ”parhaimmillaan, jopa ” – joilla tuotteiden voi luvata toimivan täsmälleen samoissa olosuhteissa joissa ne on tutkimuslaboratorioissa testattu. Zoonon on osoitettu tehoavan parhaimmillaan jopa 24 tuntia käsissä ja jopa 30 vuorokautta pinnoilla. 

Zoono tuotteita kannattaa käyttää oman harkinnan ja tilanteen mukaan. Käytännössä suosittelemme varmuuden vuoksi käyttämään Zoono käsidesiä vähintään 1-2 krt/vrk ja Zoono pintadesiä 1-4 krt/kk.

8. Mistä Zoono tuotteita voi ostaa?

Zoono tuotteita voi ostaa erikoisliikkeistä kuten esim. apteekeista, terveyskaupoista, eläintarvikeliikkeistä ja SYMPPIKSESTÄ.

Lisätietoja: